- دی 8, 1399
- توسط mersadca
- در اخبار
- برچسبهاامداد خودرو, امداد خودرو سایپا, پمپ آب, ترموستات خودرو, جوش آوردن خودرو, حمل خودرو, خودرو بر, سیستم خنک کننده خودرو, شماره نیسان, فن, فن خودرو, فن رادیاتور, مایع خنک کننده, نشتی در سیستم, یدک کش
یکی از مشکلاتی که دارندگان خودرو در فصل های گرم سال به ویژه تابستان با آن مواجه میشوند، جوش آوردن خودرو است. البته این مشکل عموما در ماشین های مدل پایین اتفاق می افتد. شاید برایتان پیش آمده باشد که از زیر کاپوت ماشین بخار آب بیرون میزند. در این زمان بهترین کار متوقف کردن ماشین است. قبل از اینکه هرگونه اقدامی در این زمان انجام دهید بهتر است از علت جوش آوردن ماشین مطلع باشید. زمانی که در سیستم خنک کننده موتور اشکالی به وجود بیاید و انتقال گرما انجام نشود، آب داخل رادیات ماشین به جوش آمده و عملکرد ماشین با مشکل روبرو میشود.
علت جوش آوردن خودرو
به مرور زمان درون لوله هایی که مسیر عبور آب هستند گرد و غبار و ریز گردها باعث گرفتگی مسیر حرکت آب می شوند. این موضوع باعث بالا رفتن بیش از حد دمای آب و در نتیجه جوش آوردن خودرو می شود. راه حل، تعویض به موقع قطعات و تمیزکردن مسیر جریان آب است.
آب رادیات از عوامل تاثیر گذار در جوش آمدن خودرو است. مایعی که برای خنک کردن موتور استفاده میشود باید بدون عیب باشد. حجم آب درون آن باید به اندازه باشد نه زیاد نه کم. در صورتی که مایعی که استفاده میکنید استاندارد نیست آن را تعویض کنید. در هنگام تعویض بهتر است کل آب را تخلیه کرده و سپس مجدداً آن را پر کنید.
کم یا زیاد شدن آب رادیات باعث ایجاد مشکل می شود. در نتیجه مواقعی که بخش های مختلف سیستم خنک کننده به ویژه مناطق اتصال آن ها در گذر زمان و در اثر فرسودگی دچار نشتی می شود آب داخل رادیات کم شده و باعث جوش آوردن خودرو می شود.
سیستم خنک کننده از بخش های زیادی تشکیل شده است. یکی از این بخش ها پمپ آب است که عملکرد آن بسیار مهم است. پمپ آب وظیفه به گردش درآوردن آب رادیات را دارد و این گردش منجر به خنک شدن میشود. هرگونه خرابی یا اختلال در روند فعالیت پمپ آب باعث میشود آب به جریان نیفتد و ماشین جوش بیاورد. پمپ آب با گذر زمان نشتی پیدا میکند یا پروانههای آب خراب میشوند و گیر میکنند. بهتر است زود به زود پمپ آب ماشین را بررسی کنید تا در صورت هرگونه شکستگی یا اشکال دیگر آن را تعویض کنید.
وظیفه ی ترموستات تنظیم کردن دما است. دمای خودرو و دمای مخصوص موتور توسط ترموستات تنظیم می شود. ترموستات با اندازه گیری دمای موتور این تنظیمات را انجام میدهد و در صورت خرابی، این تنظیمات خیلی سریع به هم میخورند. میزان خنک کنندهای که استفاده میشود به اندازه کافی نخواهد بود و ماشین بسیار داغ میشود. بنابراین ترموستات قدیمی و عیب دار میتواند علت جوش آوردن ماشین باشد.
هر رادیاتور دارای یک فن است که با به گردش در آوردن پره های خود رادیاتور را خنک می کنند. اگر به هر علتی این فن از حرکت ایستاد دمای آب و خودرو بالا میرود و خیلی زود جوش میآورد. پیدا کردن مشکل فن رادیاتور کار آسانی نیست و اغلب به دلیل سیم کشیها و اتصالات برقی آن است.
تسمه پروانه که وظیفه چرخاندن پروانه را برعهده دارد آسیب پذیر است. گاهی خرابی این تسمه، علت اصلی جوش آوردن ماشین است. دقت کنید این تسمه نباید توسط روغن چرب شود و در صورت مشاهده هرگونه پارگی در تسمه باید اقدام به تعویض آن کرد. شل و سفت بودن تسمه پروانه نیز اهمیت زیادی در نحوه عملکرد آن دارد.
به محض اینکه متوجه خروج بخار از کاپوت خودروی خود شدید توقف کنید. و مراحل زیر را دنبال کنید.
1. خاموش کردن ماشین
اولین کاری که باید انجام دهید خاموش کردن ماشین است. ماشین را متوقف کنید، خاموش کنید و با احتیاط در کاپوت را باز کنید. نکته بسیار مهم در این مرحله این است که حتماً از باز کردن در رادیاتور خودداری کنید. آب موجود در رادیاتور در بالاترین دمای ممکن است و در صورت باز کردن در محفظه، صورت و دستان شما به بدترین شکل آسیب خواهند دید.
۲. آب ریختن روی بدنه رادیاتور
پس سعی کنید با حوصله و دقت تمام روی بدنه رادیاتور آب بریزید تا از دمای آن کم کنید و دقت کنید آب به بدنه موتور نرسد. رسیدن آب به بدنه موتور موجب ترک خوردن آن میشود.
۳. قرار دادن ماشین روی در یک مسیر مستقیم
پس از اینکه موتور خنک شد ماشین را در یک مسیر مستقیم حرکت دهید. این کار باعث میشود جریان هوا با رادیاتوری که روی آن آب ریختهاید و خیس است برخورد داشته باشد و به خنک شدن آن کمک میکند.
۴. پر کردن رادیاتور
پس از اطمینان از کاهش دمای رادیاتور با یک دستمال در آن را باز کنید و اگر سطح آب به اندازه کافی نبود فضای خالی را با آب پر کنید.